Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Bonbon van gerookte zalm
Menugang: Voorgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 255 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Vis
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2-4 dunne plakken gerookte zalm
100 gram gerookte zalmsnippers
125 ml crème fraîche
zout
peper
1 theelepel citroensap
1 eetlepel fijngesneden bieslook
½ eetlepel fijngesneden dragon
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Bekleed 2 kopjes of kleine vormpjes met plasticfolie. Bekleed de vormpjes vervolgens met de plakken zalm. Laat de plakken zalm iets over de rand hangen.
  2. Pureer de zalmsnippers met de crème fraîche en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Spatel de fijngesneden kruiden door de zalmmousse.
  3. Verdeel de zalmmousse over de vormpjes en vouw de gerookte zalm over de mousse, zodat het een bonbon wordt. Laat de zalmbonbon ongeveer 4 uur in koelkast opstijven.
     
Lekker met: Stokbrood