Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gemarmerde brownies met pecannoten
Menugang: Nagerecht
Porties: 25
Bereidingstijd: 70 minuten
Keuken: Amerikaans
Kenmerken: Taart, oven, vegetarisch
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram extra pure (minimaal 72% cacao) chocolade, in stukken
200 gram witte chocolade, in stukken
200 gram boter of margarine
250 gram witte basterdsuiker
275 gram bloem, gezeefd
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel bakpoeder, gezeefd
mespunt zout
4 eieren
175 gram pecannoten, fijn gehakt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Zet twee grote pannen met een laagje water op het vuur en hang daarin een ruime kom (niet het water rakend). Als het water kookt het vuur uitzetten en de boter over de twee kommen verdelen. Voeg aan de ene kom de witte chocolade toe en aan de andere kom de pure chocolade. Laat onder af en toe roeren beide mengsels smelten.
  3. Meng de suiker, bloem, vanillesuiker, bakpoeder en zout tot een egale massa. Klop er de eieren door.
  4. Halveer het beslag. Voeg het mengsel van boter en pure chocolade aan ene helft toe en het mengsel van boter en de witte chocolade aan de andere helft toe. Roer beide mengsels om totdat alles goed gemengd is.
  5. Meng de pecannoten met het donkere beslag.
  6. Schep het lichte beslag voorzichtig door het donkere beslag, zodat een marmereffect ontstaat. Giet het beslag in de vorm. Bak de brownies in 40-45 minuten gaar. Laat de brownies ca. 10 minuten afkoelen en snijd in stukken.
     
Lekker met: -