Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Perentaart
Menugang: Nagerecht
Porties: 8
Bereidingstijd: 85 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Taart, oven, vegetarisch
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
100 gram amandelschaafsel
200 gram bloem
200 gram basterdsuiker
200 gram koude boter
3 eieren
5 peren
1 citroen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine.
  2. Kneed de bloem, 100 gram basterdsuiker en 100 gram in blokjes gesneden boter tot een kruimelig geheel.
  3. Scheid van 2 eieren de eiwitten en de dooiers. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C.
  5. Smelt de rest van de boter en roer dit door 100 gram suiker, de fijngemalen amandelen en het citroensap. Klop hier een ei doorheen.
  6. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  7. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed een ingevette taartvorm van ca. 28 cm met het deeg. Verdeel de halve peren in cirkelvorm over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren. Bak de taart in 45 minuten op een rooster in de oven gaar.
     
Lekker met: -