Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hazelnoot-griesmeelpudding met warme bramensaus
Menugang: Nagerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 70 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Boodschappen
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
40 gram blanke hazelnoten
1 liter volle melk
2 zakjes vanillesuiker
60 gram suiker
snufje zout
100 gram griesmeel
200 gram bramen (diepvries)
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Neem ze uit de pan en laat afkoelen.
  2. Breng de melk aan de kook. Meng 1 zakje vanillesuiker, met suiker, zout en griesmeel en voeg dit al roerende toe aan de kokende melk. Breng weer aan de kook en laat al roerende nog 3 minuten garen.
  3. Maal de noten fijn in een keukenmachine en roer ze door de griesmeelpap.
  4. Spoel een puddingvorm om met water en giet de pap erin. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en er geen luchtbellen ontstaan. Laat de pudding buiten de koelkast geheel afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.
  5. Doe de bramen met 1 zakje vanillesuiker in een pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen tot het fruit nog enige structuur heeft.
  6. Stort de pudding op een schaal en geef de warme saus erbij.
     
Lekker met: -