Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tjap tjoy
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Chinees, oosters
Kenmerken: Roerbakken, kip, slank
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram kipfilet, in blokjes
2-3 eetlepels (arachide-)olie
1 theelepel sambal
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
½ komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd, gehalveerd en in plakjes
100 gram champignons, in plakjes
1 klein blikje bamboescheuten, uitgelekt
125 gram taugé (met kokend water overgieten)
2 eetlepels lichte Chinese sojasaus
2 eetlepels oestersaus
4 dl kippenbouillon
2-3 theelepels maïzena
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in de pan en bak hierin de kip in ca. 5 minuten rondom bruin.
  2. Schep de kip uit de pan en bak de knoflook en paprika ca. 3 minuten in de achtergebleven olie. Voeg de komkommer, champignons en bamboescheuten er aan toe en bak dit nog enkele minuten mee totdat alle groenten gaar zijn.
  3. Voeg de kip weer toe aan het groentenmengsel. Meng sambal, sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht. Verwarm het geheel nog even door tot de saus gaat binden.
  4. Schep als laatste de taugé door het gerecht en serveer direct.
     
Lekker met: Jasmijnrijst