Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Taartje met Hollandse garnalen
Menugang: Voorgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Vis, slank
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 rijpe tomaten (ontveld, ontpit, in blokjes)
zout
versgemalen zwarte peper
200 gram Hollandse garnalen
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijn gesneden bieslook
5 eetlepels slagroom
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel tomaten ketchup
1 eetlepel wodka of whiskey
snufje cayennepeper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Bestrooi de tomatenblokjes met zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng in een kom de tomaten, garnalen, het citroensap, bieslook en zout en peper naar smaak. Zet de kom tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Klop de slagroom half stijf en spatel er de mayonaise, ketchup en wodka of whiskey door. Breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje cayennepeper. Zet alles tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Zet een ronde steker op een bord en schep er ¼ van het garnalenmengsel in. Druk de garnalen goed aan, schep er een beetje saus op en neem de steker voorzichtig weg, zodat een mooi rond garnalentaartje blijft staan. Maak zo nog 3 borden op.  
     
Lekker met: Een paar toefjes veldsla