Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Zalm uit de oven met zeekraal en rosé
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vis, oven
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 sjalotten
2 bosuitjes, in ringen
150 ml rosé
100 ml slagroom
2 stukken zalmfilet (van 150 g)
1 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel roomboter
100 gram zeekraal
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 225°C.
  2. Sjalotten pellen en in dunne plakjes snijden.
  3. In steelpannetje bosuitjes met 100 ml rosé op hoog vuur laten inkoken, tot bijna alle wijn is verdampt. Slagroom toevoegen en geheel tot helft van volume laten inkoken. Met zout en peper op smaak brengen en saus warm houden.
  4. Zalmfilets met zout en peper bestrooien. Sjalot en tijm over bodem van ovenschaal verdelen. Zalm erop leggen. Indien nodig dunne deel van zalm dubbelvouwen, zodat filet overal even dik is en gelijkmatig kan garen. Rest van wijn over zalmfilets druppelen. Schaal in midden van oven zetten en vis in ca. 10 minuten bijna gaar laten worden (kern van filet mag nog net wat glazig zijn).
  5. In koekenpan boter smelten en zeekraal minuten . al omscheppend bakken. Zeekraal over twee warme diepe borden verdelen. Zalmfilet op zeekraal leggen en sjalot uit ovenschaal op vis scheppen. Saus rondom schenken.  
     
Lekker met: Haricots verts en gefrituurde krieltjes