Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tilapiafilet in Thaise saus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Keuken: Thais, oosters
Kenmerken: Slank, vis
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
3 eetlepels Thaise groene currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
3 bosuitjes, in stukjes
verse peterselie, fijngesneden
400 gram tilapiafilet, in grote stukken
125 gram roze garnalen
1 eetlepel olie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden. Roer de bosuitjes en de helft van de peterselie erdoor.
  2. Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus. Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar. Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel. Strooi vlak voor serveren de rest van de peterselie erover.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en komkommersalade (zie bijgerechten)