Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Pannacotta met perzik
Menugang: Nagerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 360 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: -
Bron: Donna Hay
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
2 halve perziken (uit blik)
6 blaadjes gelatine
300 ml slagroom
40 gram poedersuiker
1 theelepel vanille essence
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Week 2 gelatineblaadjes in water.
  2. Laat de perziken uitlekken en vang het vocht op. Breng 125 ml van het perzikenvocht aan de kook, voeg de gelatine daar aan toe en laat doorkoken tot de gelatine is opgelost. Voeg eventueel wat water toe, indien je te weinig perzikvocht hebt.
  3. Snijd de perziken in kleine stukjes en leg de stukjes in een glas of puddingvorm met een inhoud van ca. 2 dl. Giet het perzikvocht daar voorzichtig overheen en laat het mengsel in de koelkast stijf worden.
  4. Zodra het perzikmengsel stijf is, kan de pannacotta gemaakt worden. Week daarvoor 4 gelatineblaadjes in water.
  5. Verwarm de slagroom, met de poedersuiker en vanille essence en voeg al roerend de blaadjes gelatine aan het mengsel toe. Laat nog even op het vuur staan en blijf roeren totdat de gelatine is opgelost. Giet dan het roommengsel over de perziken en laat opstijven in de koelkast.  
     
Lekker met: -