Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Zuurkool met zalm en reuzenbonen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Slank, vis
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 eetlepels olijfolie
2 uien, in halve ringen
1 teen knoflook, fijngesneden
500 gram zuurkool naturel, uitgelekt
2 blikken grote witte bonen (reuzenbonen) (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels Zaanse mosterd
300 gram zalmfilet
handje platte peterselie, fijngesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de zuurkool toe en bak 10 minuten op laag vuur mee, met de deksel op de pan. Doe de bonen erbij en bak ongeveer 3 minuten mee totdat ze warm zijn. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 minuten gaar. Keer halverwege.
  3. Schep de peterselie door het zuurkool-bonenmengsel en serveer met de zalm.
     
Lekker met: -