Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Pittige kapucijner-chorizoschotel
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Slank, varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 eetlepel olijfolie
250 gram chorizoworst, in blokjes
1 rode ui, in halve ringen
mespunt gemalen komijn
50 ml shaosing rijstwijn of droge sherry
250 gram kerstomaten, gehalveerd
1 blik jonge kapucijners (800 gram), afgespoeld en uitgelekt
handje verse peterselie, zonder steeltjes, fijngesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de rode peper in kleine stukjes.  
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizoblokjes in 5 minuten al omscheppend krokant. Voeg de ui, rode peper en komijn toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de rijstwijn en voeg vervolgens de cherry tomaten en de kapucijners toe. Laat de kapucijnerschotel afgedekt in 10 minuten goed warm worden. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de peterselie.
     
Lekker met: Een salade van kropsla en/of komkommer OF couscous