Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
In rode wijn gestoofde lamsschenkels met chorizo
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 200 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Lamsvlees, stoofschotel, oven
Bron: BBC
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 lamsschenkels
zout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels olie
350 ml rode wijn (bv. rioja)
250 ml balsamico azijn
1 bol knoflook, gehalveerd
2 laurierblaadjes
2 theelepels paprikapoeder
4 takjes verse rozemarijn
300 ml rundvleesbouillon
125 gram chorizoworst, in blokjes
1 grote rode ui, gepeld en in partjes
naar smaak honing
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Kruid de lamsschenkels met zout en versgemalen zwarte peper. Verwarm de olie in een braadpan en bak de lamsschenkels op middelhoog vuur bruin. Neem de lamsschenkels uit de pan en voeg de wijn en balsamico azijn toe. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de lamsschenkels, knoflook, laurierbladeren, paprikapoeder, de helft van de rozemarijn en de bouillon toe. Maal nog wat versgemalen zwarte peper aan het stoofvocht toe. Dek de pan af met een deksel en breng het vocht opnieuw aan de kook.
  3. Zet, zodra het vocht kookt, de pan in de oven en laat ongeveer 2 uur stoven.
  4. Neem de braadpan uit de oven en voeg de chorizo, ui, honing en de resterende rozemarijn toe. Zet de pan dan weer in de oven en laat nog 1 uur stoven totdat het vlees bijna van het bot valt.
  5. Neem het vlees en de groenten uit de pan en houd warm. Kook het kookvocht op hoog vuur ca. 8-10 minuten totdat het iets verdikt. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer het vlees en groenten met de saus.  
     
Lekker met: Couscous en sperziebonen