Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Zarzuela Valenciana (stoofschotel van vis en zeevruchten)
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Spaans, mediterraan
Kenmerken: Stoofschotel, vis, slank,
Bron: Boodschappen
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 eetlepels milde olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 laurierblad
mespunt saffraanpoeder
1 theelepel paprikapoeder
½ Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
3 rijpe trostomaten, zaden verwijderd, in kleine blokjes
2 eetlepels droge sherry
1 glas droge witte wijn
1 visbouillonblokje
500 gram gemengde zeevruchten, diepvries
400 gram witte visfilet naar keuze, in gelijke stukken
½ bosje platte peterselie, fijngehakt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de olie in een grote wijde pan of wok en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
  2. Voeg de knoflook, laurier, saffraan, paprikapoeder en Spaanse peper toe en fruit nog een paar minuten op lage stand tot alles gaat geuren.
  3. Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak tot de tomaat zacht is en de saus iets gaat binden.
  4. Voeg de sherry, de wijn en het bouillonblokje toe en kook even op hoog vuur tot de alcohol is verdampt.
  5. Verdeel de zeevruchten en vis gelijkmatig over de saus. Laat met deksel op de pan op lage stand circa 15 minuten stoven. Bestrooi de ­zarzuela met peterselie.
     
Lekker met: Versgebakken broodjes