Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hazenrugfilet met rode-wijnsaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 55 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Wild, slank
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 ui
1 teen knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 pot wildfond (380 ml)
½ fles italiaanse volle rode wijn
1 takje verse rozemarijn
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
½ blikje tomatenpuree
1 bakje kastanjechampignons
4 hazenrugfilets
zout
peper
100 gram pancetta, in blokjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 150ºC.
  2. Ui en knoflook pellen en snipperen. In ruime pan 1 eetlepel olijfolie verhitten. Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Fond, wijn, rozemarijn, kaneelstokje, kruidnagel en tomatenpuree toevoegen en saus op hoog vuur in 20 à 30 minuten tot ca. 1/3 deel inkoken. Saus boven kom zeven.
  3. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  4. In koekenpan rest van olie verhitten en hazenrugfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten mooi bruinbakken. In een ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. In oven in nog ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden.
  5. Intussen in bakvet pancetta en champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken. Op smaak brengen met zout en peper.
  6. Champignonmengsel in het midden van de borden scheppen. Hazenrugfilets erop leggen en saus erover schenken.  
     
Lekker met: Spruitjes, broccoli en gebakken krielaardappeltjes