Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Stoofschotel met lam, gember en zwarte bonen saus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 6
Bereidingstijd: 90 minuten
Keuken: Chinees, oosters
Kenmerken: Lamsvlees, stoofschotel
Bron: Taste
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1,2 kilogram lamsbout zonder been, in blokjes
3 theelepels vijfkruidenpoeder
2½ eetlepel arachide olie
5 cm gember, geraspt
2 grote knoflooktenen, geperst
200 gram verse shiitake paddenstoelen, in reepjes
125 ml Shaosing rijstwijn of droge sherry
60 ml zwarte bonensaus
1 theelepel maïzena
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe het lamsvlees en vijfkruidenpoeder in een kom en meng goed. Verhit 1 eetlepel olie in een grote, diepe koekenpan. Bak de helft van het lamsvlees in ca. 1-2 minuten bruin en schep het vervolgens op een bord. Herhaal met nog een eetlepel olie en de resterende lam.
  2. Verhit de resterende olie in dezelfde pan en bak de gember, knoflook en paddenstoelen, al roerend, gedurende 1-2 minuten totdat de paddenstoelen zacht beginnen te worden.
  3. Doe het lamsvlees en de sappen terug in de pan, voeg de rijstwijn toe en bak gedurende 2 minuten, totdat de vloeistof tot ongeveer de helft is ingekookt. Voeg 375 ml kokend water en zwarte bonensaus toe en laat het geheel op middelhoog vuur ca. 1 uur sudderen totdat het lamsvlees mals is.  
  4. Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water en voeg dit aan het gerecht toe. Laat nog 1 minuut doorkoken.
     
Lekker met: Geroerbakte paksoi en jasmijnrijst