Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hertenbiefstuk met romige zuurkool en paddenstoelen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 55 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Slank, wild
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram wijnzuurkool
1 theelepel paprikapoeder
125 ml slagroom
4 eetlepels olijfolie
paar takjes verse tijm
400 gram paddestoelenmelange
4 hertenbiefstukjes van 150 gram
zwarte peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Hertenbiefstukjes ca. 1 uur van tevoren uit de koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen.
  2. In zeef zuurkool laten uitlekken. Zuurkool met slagroom en paprikapoeder en een pan doen en voorzichtig aan de kook brengen. Zuurkool ca. 20 minuten afgedekt zachtjes laten stoven.
  3. Ondertussen tijm schoonspoelen, droogslaan en blaadjes van takjes rissen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.
  4. In koekenpan wat boter met 2 eetlepels olie verhitten. Hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Op voorverwarmd bord onder aluminiumfolie warmhouden. Paddestoelen en tijmblaadjes door bakvet scheppen. Paddestoelen op hoog vuur mooi bruin bakken en vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper.
  5. In midden van borden bedje van zuurkool scheppen. Hierop hertenbiefstukjes leggen. Paddestoelen op biefstukjes scheppen.  
     
Lekker met: -