Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Marokkaans rundvlees met pompoen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 130 minuten
Keuken: Marokkaans, mediterraan
Kenmerken: Stoofschotel, slank, rundvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
750 gram runderlappen
2 uien
1 rode peper
40 gram boter of margarine
zout
versgemalen peper
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels paprikapoeder pikant
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel kaneelpoeder
1 zakje saffraandraadjes
1 courgette
500 gram pompoen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Vlees in stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden.
  2. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper ca. 2 minuten meefruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat vlees onderstaat. Vlees afgedekt op laag vuur ca. 1½ uur zachtjes stoven.
  3. Courgette wassen en in stukken snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Courgette en pompoen aan vlees toevoegen en ½ uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper.  
     
Lekker met: Couscous