Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Warme salade met kikkererwten, tomaten en geitenkaas
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Maaltijdsalade, oven, slank, vegetarisch
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 rode ui, in dunne partjes
1 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
400 gram kikkererwten (blik), afgespoeld, uitgelekt
75 gram rucola
100 gram zachte geitenkaas, zonder korst
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Doe de tomaten, ui en tijm in een grote ovenschaal. Besprenkel alles met olie en azijn en strooi er zout en peper over. Rooster de groenten 10 minuten of tot ze net zacht zijn.
  3. Verwarm de kikkererwten in een klein beetje water.
  4. Laat de warme kikkererwten uitlekken en doe deze met de rucola in een grote kom. Voeg de tomaat, ui en alle sappen van de bakplaat toe en schep alles door elkaar. Verdeel de salade over twee borden. Verdeel de geitenkaas erover.
     
Lekker met: -