Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Zuurkooltaart met spekjes en ham
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Hartige taart, oven, varkensvlees
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram (wijn)zuurkool
50 gram magere spekreepjes
1 ui
100 gram hamblokjes
4 jeneverbessen
1 theelepel tijm
4 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
1 ei
1 dl slagroom
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. In vergiet zuurkool laten uitlekken.
  3. In hapjespan spekjes in ca. 2 minuten zachtjes uitbakken.
  4. Intussen ui pellen en snipperen. Ui aan spek toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken. Zuurkool, hamblokjes, jeneverbessen en tijm erdoor scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meewarmen.
  5. Taartvorm invetten en bekleden met plakjes deeg. Zuurkoolmengsel erover verdelen.
  6. In kom ei loskloppen met room en over zuurkool schenken.
  7. In midden van de oven zuurkooltaart in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken.  
     
Lekker met: -