Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Rode bieten salade met geitenkaasdressing
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Maaltijdsalade, vegetarisch, slank
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 eetlepels notenolie
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
vers gemalen peper
500 gram gekookte rode bieten, ontveld, in blokjes
3 bosuitjes, in dunne ringen
½ citroen
1 handpeer
100 gram verse zachte geitenkaas, zonder korst
4 eetlepels olijfolie
1-2 theelepels vloeibare honing
75 gram veldsla
4 eetlepels muntblaadjes, fijngesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Klop de notenolie en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep dit door de bieten samen met de bosui.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de citroen uit.
  3. Pureer de geitenkaas met 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp en de olijfolie met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng de dressing op smaak met honing en royaal peper.
  4. Schil de peer, snijd deze in blokjes en besprenkel ze met de rest van het citroensap.
  5. Verdeel de sla over 2 borden. Leg in het midden een bergje van het bietenmengsel en verdeel de peer eromheen. Besprenkel het gerecht met de geitenkaasdressing en bestrooi met de munt.  
     
Lekker met: Versgebakken broodjes