Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vegetarische salade Niçoise
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Frans, mediterraan
Kenmerken: Vegetarisch, slank, maaltijdsalade
Bron: -
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram haricots verts, gewassen en schoongemaakt
150 gram sla (ik koos een rucolamelange)
2 eieren
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
2 lente-uitjes, in ringen
1 blikje artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd
200 gram feta, in blokjes
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
1 theelepel honing
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
versgemalen zwarte peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de haricots verts in ca. 5 minuten gaar, spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  2. Kook de eieren in ca. 7 minuten bijna hard. Laat schrikken. Pel de eieren en snijd ze in vieren.
  3. Verdeel de sla over twee borden. Verdeel vervolgens de haricots verts, tomaatjes, lente ui en artisjokken over de borden.
  4. Klop de olijfolie, balsamico azijn, honing, peper, zout en Provençaalse kruiden tot een dressing en schenk deze over de salade. Verdeel de feta en eieren over de borden en maal er nog wat zwarte peper over.
     
Lekker met: Versgebakken broodjes