Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Spaanse vispan met linzen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Spaans, mediterraan
Kenmerken: Vis, stoofschotel, slank, varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eetlepel olijfolie
100 gram chorizo , in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
2 blikken linzen (à 310 gram), uitgelekt
375 gram kabeljauwfilets (ontdooid)
20 gram platte peterselie, fijngesneden
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo in ca. 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Doe de paprika erbij en bak 3 minuten mee. Meng de tomaat erdoor en prak deze fijn. Spoel de linzen af en voeg toe. Breng aan de kook.
  2. Snijd de kabeljauwfilet in stukken en leg tussen de linzen. Stoof de vis met de deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met de peterselie.
     
Lekker met: Versgebakken broodjes