Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Mangopudding met bosvruchtensaus
Menugang: Nagerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 370 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: -
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
300 gram bosvruchten (ik heb uit blik gebruikt, maar uit diepvries of vers kan ook)
6 blaadjes witte gelatine
1 bllik mangoschijven (netto ca. 440 gram)
40 gram suiker
¼ liter slagroom
3 eetlepels citroensap
6 eetlepels witte basterdsuiker
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. In een kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  2. Intussen in zeef mango laten uitlekken (sap wordt niet gebruikt). Mango in stukjes snijden en met suiker in keukenmachine pureren.
  3. In kom slagroom bijna stijfkloppen.
  4. In steelpan citroensap verwarmen. Van vuur af goed uitgeknepen gelatine in heet sap oplossen. Gelatinemengsel door mangopuree roeren. Slagroom er voorzichtig doorscheppen.
  5. Puddingvorm omspoelen met koud water. Mangomengsel erin scheppen en bovenkant gladstrijken. In koelkast pudding in ca. 4 uur laten opstijven.
  6. Bosvruchten met basterdsuiker in keukenmachine pureren. Vruchtenpuree boven een kom door een zeef wrijven. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
  7. Bovenkant van de pudding met een mes losmaken van de wand van de vorm. Vorm enkele seconden in heet water houden, vervolgens pudding op een bord storten.
  8. Vruchtensaus over en langs pudding scheppen.  
     
Lekker met: -