Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kokosrijst met mango
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Rijst, roerbakken, varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
300 gram pandanrijst
400 ml kokosmelk
360 gram schouderkarbonade
1 theelepel sambal
3 eetlepels olie
1 teen knoflook, fijngesneden
2 uien, in ringen
1 zak paprikamix (3 stuks; groen, rood en geel), in reepjes van ½ cm
1 mango, in stukjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Breng de rijst met de kokosmelk en 150 ml water aan de kook met de deksel op de pan. Schep om en kook in 15 minuten gaar.  
  2. Verwijder ondertussen het bot van de karbonades en snijd het vlees in reepjes. Meng met de sambal en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de olie in een wok en bak het vlees met de knoflook op hoog vuur in ca. 3 minuten gaar. Neem uit de wok. Schep de ui in de wok en bak 3 minuten. Voeg de paprika toe bak 1 minuut mee. Doe het vlees en de mango erbij en roerbak nog 1 minuut. Verdeel over 4 borden en serveer met de kokosrijst.  
     
Lekker met: -