Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Chutney met cranberry, peer en gember
Menugang: Bijgerecht
Porties: 1
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Healthy Vega
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
Voor ca. 1 liter:
75 ml witte wijnazijn
40 gram geraspte gemberwortel
3 uien
1 kaneelstokje
Rasp van ½ citroen
Rasp van 1 sinaasappel
300 gram verse cranberry’s
2 peren
125 gram witte basterdsuiker
125 gram rozijnen
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Pel en snipper de uien. Schil de peren en snijd in blokjes. Was de cranberry's en laat uitlekken.
  2. Breng de azijn met de gember, uien, het kaneelstokje en de citroen- en sinaasappelrasp aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
  3. Voeg de cranberry’s, peer, basterdsuiker, en rozijnen toe. Laat dit 30 minuten zachtjes koken. Wil je dat er minder grote stukjes overblijven kun je de chutney langer laten koken.
  4. Verwijder het kaneelstokje en breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul schone potjes met de hete chutney. Sluit de potten goed af. Laat de chutney minimaal 1 week in de koelkast staan. Na openen van de potten is de chutney beperkt houdbaar.
     
Lekker met: wild