Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Stamppot van zoete aardappel en paksoi
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: -
Kenmerken: stamppot, slank, varkensvlees
Bron: Boodschappen
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 kilogram zoete aardappel
100 ml melk
300 gram spekblokjes
2 uien
6 eetlepels ketjap manis
2 stronken paksoi
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in ca. 15 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de ui fijn. Bak de spekblokjes in een koekenpan krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de gesnipperde ui enkele minuten in het resterende bakvet. Voeg de ketjap manis en 4 eetlepels water toe en laat zachtjes sudderen.
  3. Snij de paksoi fijn en spoel de fijngesneden paksoi onder water. Laat goed uitlekken.
  4. Giet de zoete aardappels af en stamp ze met de melk tot een puree. Voeg de paksoi, spekblokjes en  uien met de jus toe aan de puree en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
     
Lekker met: =