Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Paddenstoelenrisotto
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: vegetarisch, rijst
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 ui
1 eetlepel olijfolie
200 gram paddenstoelenmelange
150 gram risottorijst
75 ml witte wijn
375 ml kokend water
1 tablet bospaddenstoelenbouillon
50 gram Pecorino Romano (kaas)
2 eetlepels mascarpone
1 eetlepel gedroogde tijm
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui.
  2. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd ze grof en bak de paddenstoelen ca. 5 minuten mee met de ui. Schep de risottorijst erdoor en bak 2-3 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen.
  3. Giet ondertussen het kokende water over de bouillontabletten. Voeg een scheut bouillon aan de risotto toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 minuten.
  4. Rasp ondertussen de kaas.
  5. Schep de mascarpone met de tijm en de helft van de geraspte kaas door de risotto en warm ca. 1 minuut mee totdat de mascarpone gesmolten is. Breng de risotto op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de risotto over 2 borden en verdeel de rest van de geraspte kaas over de risotto.
     
Lekker met: Groene salade met (wal)notendressing