Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Pasta met rucola en gebakken zalm
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: vis, pasta
Bron: Tip Culinair
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 klein blikje doperwtjes, uitgelekt en afgespoeld
150 gram tagliatelle of andere pasta
300 gram zalmfilet
4 eetlepels fijngesneden dille
1 kleine ui, gesnipperd
125 ml crème fraîche
50 gram rucola, grof gesneden
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kruid de zalmfilet met zout, peper en de helft van de dille. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de zalm zachtjes in ongeveer 10-12 minuten gaar en mooi bruin.
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak de gesnipperde ui zachtjes goudbruin. Voeg de crème fraîche en 3 eetlepels van het pastakookwater toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de doperwtjes toe. Laat de doperwtjes zachtjes warm worden.
  4. Laat de pasta kort uitlekken in een zeef of vergiet. Schep de pasta door de romige doperwten met de rest van de dille en de rucola. Verdeel de pasta over twee borden en leg de gebakken zalm erop.
     
Lekker met: -