Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kokos-amandeltaart
Menugang: Nagerecht
Porties: 8
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Taart, vegetarisch
Bron: Kookboek "De Banketbakker" - Cees Holtkamp
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
240 gram geraspte kokos
240 gram witte basterdsuiker
30 gram bloem
150 ml melk
60 gram roomboter
1 ei
snufje zout
50 gram amandelschaafsel
abrikozenjam
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Meng de gerapste kokos met de basterdsuiker en de bloem
  3. Verwarm de melk met de boter, totdat de boter gesmolten is. Roer het mengsel door het kokosbeslag.
  4. Klop het ei los en meng dit met een snufje zout door het kokosbeslag
  5. Vet een springvorm van 20 cm in met boter. Giet het kokosbeslag in de vorm. Strooi het amandelschaafsel over de taart.
  6. Bak de kokos-amandeltaart ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Verwarm enkele eetlepels abrikozenjam in een steelpan totdat de jam gesmolten is. Strijk de abrikozenjam over de kokos-amandeltaart.
     
Lekker met: