Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Thaise salade met biefstuk
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Thais, Oosters
Kenmerken: Rundvlees, maaltijdsalade, slank
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 limoen
1 eetlepel vissaus
2 theelepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels sojasaus
1 rode ui
1 rode peper
200 gram peultjes
1 komkommer
15 gram koriander of peterselie(alleen de blaadjes)
1 eetlepel arachideolie
300 gram biefstuk
2 eetlepel gezouten pinda's
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Pers de limoen. Meng het limoensap, de basterdsuiker, vissaus en sojasaus in een kom tot een dressing.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de ui in flinterdunne halve plakjes. Roer door de dressing.
  3. Kook de peultjes ca. 2 minuten in kokend water. Giet af in een zeef en spoel af met koud water.
  4. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helften in schuine plakken. Meng de komkommer, peultjes en de blaadjes van de koriander (of peterselie) in een schaal.
  5. Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 4-5 minuten medium. Keer halverwege. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dunne plakjes. Voeg het vlees toe aan de groenten en schep de dressing erdoor. Bestrooi met de pinda's.
     
Lekker met: -