Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Quesadillas met guacamole en kaas
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Mexicaans
Kenmerken: Vegetarisch, oven
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 tomaten
½ rode peper, zaden en zaadlijsten verwijderd
1 sjalotje
3 rijpe avocado's
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngesneden peterselie
zout
peper
100 gram kerstomaten, gehalveerd
75 gram veldsla
1 rode ui, in dunne halve ringen
8 tortilla's
200 gram geraspte kaas (jong belegen)
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Maak eerst de guacamole. Ontvel daarvoor de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Snipper de rode peper en de sjalot zeer fijn.
  3. Snijd 2 avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe het vruchtvlees in een kom, besprenkel het direct met citroensap om verkleuren te voorkomen. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Meng de fijngeprakte avocado met de tomaat, rode peper, sjalot en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Snijd de andere avocado in blokjes en meng deze met de kerstomaten, de veldsla en de rode ui.
  6. Bestrijk 4 tortilla's met een dun laagje guacamole en verdeel de geraspte kaas erover. Leg op elke tortilla een tweede tortilla. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 8 minuten in de hete oven.
  7. Snijd de quesadillas met een scherp mes in vieren en verdeel deze over de 4 borden. Schep de salade ernaast. Serveer de rest van de guacamole erbij.
     
Lekker met: -