Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hazelnootijs
Menugang: Nagerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: minuten
Keuken: -
Kenmerken: ijs, vegetarisch
Bron: Kookboek "Ijspret" - Linda Lomelino
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
100 gram geroosterde blanke hazelnoten
70 gram fijne kristalsuiker
200 ml volle melk
200 ml slagroom (minimaal 35% vet)
2 eetlepels Nutella
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Maal de hazelnoten fijn met de suiker. Doe de gemalen noten samen met de melk, slagroom en Nutella in een pan en verwarm al roerend tot het mengsel warm is en de hazelnootpasta gesmolten. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel ongeveer 30 minuten trekken met de deksel op de pan.
  2. Laat het hazelnootmengsel in de koelkast door en door koud worden.
  3. Zeef het hazelnootmengsel, doe het in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is (30 - 40 minuten). Schep het ijs in een diepvriesdoos en laat nog minimaal 4 uur invriezen.
     
Lekker met: -