Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Snelle chili met salami
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: -
Kenmerken: varkensvlees,
Bron: Foodies
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 blikken kidneybonen (400 gram)
1 blik maïs (400 gram)
1 ui
2 teentjes knoflook
1-2 rode pepers
250 gram salami (worst)
2 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels tomatenpuree
500 gram gezeefde tomaten
zout
peper
1 theelepel suiker
paprikapoeder
2-3 eetlepels geroosterde gezouten pinda's
4 takjes peterselie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Giet de kidneybonen en maïs  in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Was de peper en snijd in dunne ringen. Verwijder het vel van de salami, snijd de worst in de lengte in vieren en snijd in plakken.
  3. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit er de ui, knoflook en rode peper in. Voeg de salami toe. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak kort mee. Blus af met de gezeefde tomaten. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper, de suiker en paprikapoeder.
  4. Hak ondertussen de pinda's grof. Was de peterselie, schud hem droog en hak de blaadjes in reepjes. Meng de pinda's met de peterselie.
  5. Voeg de kidneybonen en maïs toe aan het chilipannetje en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met het pinda-peterseliemengsel.
 
Tip: vervang de rode peper eventueel door een snufje gedroogde chilivlokken. Voeg de chilivlokken dan tegelijk met zout, peper, suiker en paprikapoeder toe.
     
Lekker met: -