Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Salade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Maaltijdsalade, kip, slank
Bron: Lidl / Sonja Bakker
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram rucolamelange
1 dl yoghurt
2 eetlepels mayonaise
2-3 theelepels pesto
200 gram gerookte kipfilet
2 rijpe avocado's
250 gram kerstomaatjes
½ komkommer
3 eetlepels pijnboompitjes
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat de pijnboompitten op een bord afkoelen.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes. Schil de avocado's, verwijder de pit en snijd in stukjes.
  3. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes, avocado en kipfilet over 2 borden. Verdeel de dressing over de salade en strooi de pijnboompitjes erover.
     
Lekker met: -