Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Stoofschotel met lamsvlees en aubergine
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 120 minuten
Keuken: Arabisch, mediterraan
Kenmerken: Lamsvlees, stoofschotel
Bron: Foodies
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 teentjes knoflook
1 kilo lamsbout zonder been, in stukken
1 eetlepel ras el hanout
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
3 rode uien
5 tomaten
2 aubergines
1 bosje platte peterselie
1 bosje koriander
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Pel en snipper de knoflook. Meng het lamsvlees met de ras el hanout, knoflook, zout en peper. Verhit de olie in een braadpan of tajine en braad er het vlees ca. 10 minuten rondom in.
  2. Pel de rode uien en snijd in parten. Was de tomaten en snijd in parten. Was de aubergines en snijd in repen. Verdeel de tomaat en de ui over het vlees en meng door elkaar. Leg de aubergine er bovenop en leg het deksel op de braadpan of tajine. Laag het geheel op laag vuur ca. 1½ uur stoven.
  3. Was de peterselie en koriander, schud droog en pluk de blaadjes van de takjes. Strooi de peterselie en koriander over de stoofschotel en serveer.
 
TIP: De koriander kan weggelaten worden of vervangen door extra peterselie.
     
Lekker met: Couscous of Turks brood