Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Lamsrack met kruidenkorst
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Lamsvlees, oven
Bron: Tip Culinair
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 lamsrack van ca. 500 gram
1 witte boterham zonder korst (of 2 eetlepels paneermeel)
20 gram platte peterselie
1 teentje knoflook
zout
peper
1 eetlepel dijonmosterd
4 eetlepels olijfolie
¼ dl witte wijn
klontje boter of margarine
4 stronkjes witlof
1 theelepel suiker
1 eetlepel balsamico azijn
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rooster het brood in de broodrooster of onder de grill. Maal het brood in de keukenmachine fijn met peterselie en knoflook. Voeg wat zout en peper toe. Bestrijk de vleeszijden van de lamsracks met mosterd en plak hierop een laag van het peterseliemengsel. Houd ± 1 eetlepel achter om te garneren.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsracks ± 3 minuten op de kruidenkorst tot deze bruin wordt. Draai de lamsracks om en bak de andere kant ± 3 minuten. Zet het vlees met de kruidenkant omhoog op een bakplaat in het midden van de oven en laat het in ± 15 minuten gaar en rosé van binnen worden. Dek de gare lamsracks af met aluminiumfolie en laat ze ± 5 minuten rusten.
  4. Blus de pan af met de witte wijn en laat het vocht inkoken tot bijna alles verdampt is. Smelt de boter in de pan en breng de saus op smaak met zout en peper.  
  5. Halveer de stronkjes witlof in de lengte, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak hierin de witlof met de suiker tot de witlof slinkt en lichtbruin wordt. Voeg de azijn toe en verdeel de gebakken witlof over de borden.
  6. Snijd de lamsracks langs de botjes in losse karbonaadjes en leg ze tegen de witlof aan. Lepel de saus over het vlees en strooi wat van het achtergehouden peterseliemengsel over het gerecht.
     
Lekker met: