Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vanille-bosbessenparfait
Menugang: Nagerecht
Porties: 10
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: -
Kenmerken: -
Bron: Foodies
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram bosbessen (diepvries)
100 gram cantuccini
1 vanillestokje
4 eieren
400 ml slagroom
200 gram suiker
150 gram crème fraîche
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Laat de bosbessen ontdooien.
  2. Bekleed een cakevorm met vershoudfolie.
  3. Klop de slagroom lobbig en zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Splits de eieren. Splijt het vanillestokje en schraap het merg er uit. Hak de cantuccini grof. Klop de eidooiers met 100 gram suiker en het vanillemerg romig. Roer de crème fraîche er doorheen, vervolgens de cantuccini en dan de slagroom. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
  5. Pureer de bosbessen met 100 gram suiker met een staafmixer. Meng de helft van het parfaitmengsel met de bessenpuree. Giet het andere deel van het parfaitmengsel in de cakevorm. Giet het bessenmengsel er op en roer met een vork kort door elkaar, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Strijk de parfait glad en dek hem af met folie. Zet de parfait minstens 8 uur in de vriezer.
  6. Haal de parfait ca. 10-20 minuten voor het serveren uit de vriezer. Stort de parfait uit de vorm en verwijder het folie. Snijd de parfait in 10 plakken en serveer.
     
Lekker met: -