Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Lamskoteletjes met bonensalade
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Lamsvlees, slank
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
12 lamskoteletjes
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel gedroogde oregano
zout
versgemalen zwarte peper
 
Voor de bonensalade:
300 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
1 blik witte bonen à 400 gram, afgespoeld, uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
½ teen knoflook
1 sjalot, in dunne ringen
1 eetlepel grof gehakte kappertjes
handvol peterselie, grof gesneden
handvol munt, grof gesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Wrijf de lamskoteletjes in met de olijfolie, knoflook en oregano en laat dit 30 minuten intrekken.
  2. Blancheer intussen voor de salade de sperziebonen 3 minuten in kokend water met zout. Giet af, spoel ze onder koud water en laat even uitlekken.  
  3. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, knoflook, sjalot, kappertjes en eventueel wat zout naar smaak. Schep de sperziebonen, witte bonen, peterselie en munt er voorzichtig door. Laat de salade rusten terwijl je de lamskoteletten roostert.
  4. Verhit een grillpan voor op hoog vuur. Bestrooi de lamskoteletten met zout en versgemalen zwarte peper en rooster ze eventueel in twee delen 2-3 minuten aan elke kant.
  5. Verdeel de bonensalade over 4 borden en leg op elk van de borden 3 lamskoteletjes.
     
Lekker met: -