Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Szechuan kipfilet met sesamzaad
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Chinees, Oosters
Kenmerken: Kip, slank, roerbakken
Bron: Kookboek: 100 quick stir-fry recipes - Ken Hom
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
450 gram kipfilet, in blokjes
300 ml water
1 eetlepel arachide olie
1 eetlepel sesamzaad
 
Voor de marinade:
1 eiwit
1 theelepel maïzena
zout
 
Voor de saus:
2 theelepels donkere sojasaus
2 theelepels Chinese zwarte rijstazijn of balsamico azijn
2 theelepels chilibonensaus
2 theelepels sesamolie
2 theelepels suiker
1 eetlepel Shaosing rijstwijn of droge sherry
2 lente-uitjes, fijngesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng de blokjes kipfilet met de ingrediënten voor de marinade en laat dit ca. 20 minuten op een koele plaats intrekken.
  2. Zet alvast een vergiet of zeef klaar. Breng in een pan 300 ml water aan de kook. Neem de pan, zodra  het water kookt, van het vuur en voeg al roerend de blokjes kipfilet aan het hete water toe. Blijf flink roeren, zodat de blokjes kipfilet niet aan elkaar gaan kleven. Na ongeveer 2 minuten worden de blokjes kipfilet wittig van kleur. Giet dan de pan leeg in de vergiet of zeef en laat de kipfilet even uitlekken. Het water wordt niet meer gebruikt.
  3. Verhit 1 eetlepel arachide olie in een wok, voeg de sesamzaadjes toe en bak deze al roerend in ca. 30 seconden goudbruin. Voeg daarna alle ingrediënten voor de saus toe en breng mengsel aan de kook. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak het geheel nog ca. 2 minuten. Blijf daarbij voortdurend roeren, zodat de saus en sesamzaadjes verdeeld worden over de kipfilet.
 
TIP: bij stap 3 moeten alle ingrediënten snel worden toegevoegd. Zet alles dus vooraf klaar, zodat je snel kunt werken.
     
Lekker met: Jasmijnrijst