Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hachee
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 265 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Rundvlees, stoofschotel
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
600 gram doorregen riblappen
50 gram boter
4 grote uien, grof gesneden
2½ eetlepel bloem
1 flinke eetlepel tomatenpuree
500 ml rundvleesbouillon (van tablet)
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
2 eetlepels rode wijnazijn
snuf suiker
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Neem de riblappen ca. 3 uur voor het bereiden uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in blokken van 2 cm en kruid met peper en zout.
  2.  Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem. Braad het vlees in porties af en toe omscheppend mooi bruin. Neem het vlees uit de pan, voeg de uien toe en bak op lager vuur zachtjes in ca. 5 minuten goudbruin.
  3. Schep het vlees terug in de pan bij de uien, laat kort warm worden en strooi de bloem erbij. Bak het geheel nog even zacht zodat de bloem licht kleurt. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en roer goed tot de saus dun en licht gebonden is.
  4. Voeg nu de laurier, kruidnagels, azijn en suiker toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en stoof de hachee in 3 uur op het allerlaagste vuur gaar. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
 
TIP: Het is ook mogelijk om de hachee in de oven gaar te stoven. Verwarm in dat geval de oven voor op 160°C en zet een ovenvaste braadpan bij stap 4 in de oven.
     
Lekker met: Rode kool met gebakken appels