Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Romige pannacotta met gekruide wijn
Menugang: Nagerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 550 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: -
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
300 ml rode wijn
schil van 1 citroen, in dunne reepjes
schil van 1 sinaasappel, in dunne reepjes
4 steranijs
1 kaneelstokje
6 kruidnagels
200 gram fijne kristalsuiker
5 gelatineblaadjes
900 ml slagroom
1 vanillestokje, opengesneden, merg eruit geschraapt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe de wijn met de citroenschilletjes, sinaasappelschilletjes, steranijs, kaneelstokje, kruidnagels en 55 gram van de kristalsuiker in een steelpan. Verwarm de wijn al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost en laat ca. 15 minuten zachtjes trekken.
  2. Laat 2 gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Knijp ze uit en laat ze van het vuur af al roerend oplossen in de gekruide wijn. Laat de wijn iets afkoelen, schenk door een zeef en verdeel over 4 puddingvormpjes van 200 ml. Laat de geleilaagjes afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
  3. Verwarm in een steelpan de slagroom met de rest van de suiker (165 gram), het vanillestokje en -merg op laag vuur tot tegen het kookpunt. Laat zachtjes 10 minuten trekken.
  4. Laat de rest van de gelatineblaadjes (4 stuks) 5 minuten weken in koud water. Knijp ze uit en laat ze van het vuur af al roerend oplossen in de room. Laat de room afkoelen en schenk hem over de wijngelei in de puddingvormpjes. Laat de pannacotta afgedekt minimaal 6 uur of liever nog een hele nacht opstijven in de koelkast.
     
Lekker met: -