Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Witloftaart
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Hartige taart, oven
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 struiken witlof
5 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 eetlepel olijfolie
125 ml crème fraîche
6 ansjovisfilets, gehalveerd
1 bol mozzarella (kaas), in plakjes
2 eetlepels geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)
5 eetlepels balsamicoazijn
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  2. Verwijder de uiteinden van de struiken witlof en verdeel elke struik in 8 stukken.
  3. Maak van de plakken bladerdeeg twee rechthoeken op een ingevette bakplaat. Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan. Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan. Bestrijk de randen met olie.
  4. Bestrijk de deegbodem met crème fraîche, maar laat de randen vrij. Verdeel er de ansjovis-filets, witlof, mozzarella en geraspte kaas over. Bak de witloftaart in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  5. Verwarm in een kleine pan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 minuten inkoken, tot hij de dikte van siroop heeft. Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamicosiroop over. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
     
Lekker met: -