Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Quiche met geitenkaas en courgette
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 105 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Hartige taart, vegetarisch, oven
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
Voor het deeg:
300 gram bloem
150 gram boter
zout
ca. 3 eetlepels water
 
Voor de vulling:
2 kleine courgettes
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
100 ml slagroom
200 gram zachte geitenkaas
5 eieren
2 theelepels gedroogde tijm
50 gram pijnboompitjes
zout
peper
5 eetlepels olijfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Maak eerst het deeg. Gebruik ijskoude boter, direct uit de koelkast. Snijd de boter in 2 cm grote stukjes, doe de boter met de bloem in een mengkom en voeg een beetje zout toe. Maak vervolgens met twee tafelmessen snijdende bewegingen door het mengsel totdat er een korrelig deeg ontstaat. Gebruik in het begin geen keukenmachine of handen, het deeg wordt dan te warm.
  3. Voeg net zoveel water aan het deeg toe tot het een samenhangend geheel begint te worden. Kneed het deeg met je handen snel tot een stevige massa (niet te lang doorkneden!). Wikkel het vervolgens in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Leg ondertussen de tomaten op een stuk bakpapier. Sprenkel er wat zout, peper en olijfolie over en laat de tomaten ca. 30 minuten in de oven drogen.
  5. Neem de tomaten uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
  6. Snijd de courgettes in 1 cm dikke plakken. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetteplakken goudbruin.
  7. Bekleed de bodem van een quichevorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ca. 4 mm dikte. Bekleed de quichevorm met het deeg. Leg bakpapier op het deeg en stort hierop bakbonen of andere blindbakvulling.  Bak de quichebodem ca. 30 minuten in de oven.
  8. Meng de eieren, geitenkaas, slagroom en tijm en breng op smaak met zout en peper.
  9. Neem de bodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling. Verdeel de courgette en tomaatjes over de vorm en giet hierover het geitenkaasmengsel. Strooi de pijnboompitjes erover en bak de quiche ca. 30 minuten in de oven.
     
Lekker met: Salade