Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Provençaalse kip met courgette en tomaatjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 95 minuten
Keuken: Frans, mediterraan
Kenmerken: Slank, kip, oven
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 maïskip (ca. 1200 g)
1 citroen
grof zeezout
peper
5 eetlepels olijfolie extra vierge
4 tenen knoflook
1 takje tijm
1 courgette
250 gram kerstomaten
10 zwarte olijven zonder pit
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kip op kamertemperatuur laten komen.
  2. Citroen dik schillen tot op vruchtvlees. Binnenkant kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin scheppen. Citroen, (ongepelde) knoflook en tijm in buikholte stoppen. Buikholte dichtmaken met cocktailprikkers.
  3. Kip in ovenschaal leggen en rondom bestrijken met olijfolie. Bestrooien met zout en peper. Schaal met kip in midden van oven zetten en oven inschakelen op 175°C. Kip ca. 1 uur braden, regelmatig bedruipen met braadvet.
  4. Courgette wassen, in lengte halveren en in stukken snijden. Courgette na 1 uur rond kip leggen en door olie wentelen. Schaal opnieuw in oven schuiven en geheel nog ca. 20 minuten verwarmen. Kerstomaatjes wassen en tussen courgettestukjes leggen. Kip en groenten in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar braden. Olijven tussen courgette en tomaatjes leggen en kip in ovenschaal serveren.  
     
Lekker met: Brood of couscous