Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Risotto met groene groenten en stoofvlees
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 240 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Rundvlees, stoofschotel
Bron: Chickslovefood
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
Voor de risotto:
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
150 gram risottorijst
1 liter kippenbouillon
1 blikje doperwten
½ courgette, in blokjes
75 gram rucola
2-3 eetlepels boter
0,75 dl droge witte wijn
 
Voor het stoofvlees:
400 gram runderriblappen
2 flinke eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
1 ui, in halve ringen
2 laurierblaadjes
1,5 liter runderbouillon
1 tomaat, in parten
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Haal het vlees ongeveer 3 uur voor het bereiden uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Braad het vlees op hoog vuur aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de uienringen toe en bak deze op hoog vuur mee. Zet het vuur dan lager, voeg de laurier en de tomaat toe en voeg zoveel bouillon toe dat het vlees net onder staat. Laat het vlees zo’n 3-4 uur sudderen. Voeg eventueel extra bouillon toe als het vocht teveel verdampt.
  3. Breng voor de risotto de kippenbouillon aan de kook en houd deze op laag vuur tegen de kook aan.
  4. Verhit de boter in een hapjespan. Voeg de ui toe en bak deze op laag vuur glazig, de ui mag niet verkleuren. Voeg vervolgens de knoflook toe en blokjes courgette toe en bak deze even mee.
  5. Voeg de risottorijst toe. Bak alles al roerend, tot alle rijstkorrels bedekt zijn met boter.
  6. Voeg de wijn aan de rijst toe en laat de wijn volledig verdampen.
  7. Voeg nu soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige lepel bouillon bijna geheel is opgenomen. Roer daarbij voortdurend over de bodem en de wand van de hapjespan. Ga op deze manier nog ca. 15 minuten door. Voeg na ca. 10 minuten de doperwtjes toe. Voeg steeds wat minder bouillon toe, zodat de rijst niet te nat wordt. Stop met toevoegen van de bouillon als de rijst gaar is, maar in het midden nog een beetje hard. Schep vlak voor het serveren de rucola door de risotto. Serveer de risotto met het stoofvlees.
     
Lekker met: -