Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Perzikbavarois
Menugang: Nagerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 240 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: -
Bron: -
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 blik perziken (netto minimaal 250 gram vruchtvlees)
6 blaadjes witte gelatine
1 citroen
125 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
225 gram magere kwark
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Laat de perziken uitlekken en vang het vocht op. Pureer 250 gram van de perzik grof met een staafmixer.
  2. In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  3. De citroen uitpersen.
  4. In pan perzikpuree, 1 dl perziksap, 100 gram basterdsuiker en 1½ eetlepel citroensap al roerend zachtjes verwarmen en suiker laten oplossen. Ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in perzikmengsel oplossen. In bak met koud water laten afkoelen tot het mengsel lobbig is.
  5. 4 (pudding)vormpjes afspoelen met koud water.
  6. In kom de slagroom stijfkloppen. Kwark en perzikmengsel er luchtig doorscheppen. In vormpjes scheppen en bovenkant gladstrijken. In koelkast perzikbavarois ca. 3 uur laten opstijven.
     
Lekker met: -