Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Rabarbercompote met aarbeien
Menugang: Nagerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Voedingscentrum
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram rabarber
½ dl sinaasappelsap
± 3 eetlepels witte basterdsuiker
100 gram aardbeien
Slagroomijs of vanille ijs
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 2 cm.
  2. Kook de rabarber in het sinaasappelsap in enkele minuten gaar.
  3. Breng de rabarber op smaak met de basterdsuiker en laat iets afkoelen.
  4. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren. Schep de aardbeien door de lauwwarme rabarber en laat verder afkoelen.
  5. Verdeel de rabarbercompote over 2 schaaltjes en serveer met een bolletje slagroomijs of vanille ijs.
     
Lekker met: -