Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Varkenshaas met shiitakes en taugé
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Varkensvlees, slank, roerbakken
Bron: Foodies
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram shiitakes, in plakjes
700 gram varkenshaas, in plakken van ca. 2 cm
1 theelepel sambal
sap van een halve limoen
2 eetlepels arachide olie
½ eetlepel sesamzaad
125 gram taugé
2 eetlepels lichte sojasaus
zout
peper
½ eetlepel sesamolie
2 eetlepels boter
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak er de shiitakes ca. 4 minuten in. Voeg het sesamzaad en de sambal toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de taugé , de sojasaus en de helft van het limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bestrooi de plakken varkenshaas met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie en de boter in een pan en bak er de varkenshaas op hoog vuur 2-3 minuten aan beide kanten in.
  3. Verdeel het shiitakemengsel over borden en sprenkel er de sesamolie over. Leg de plakken varkenshaas erop.
     
Lekker met: Peultjes en jasmijnrijst