Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Thaise viskoekjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Thais, oosters
Kenmerken: Vis, slank
Bron: Kookboek "Albert Heijn eetboekenreeks, Vis"
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram koolvisfilet, ontdooid
1 visbouillontablet
2 bosuitjes
½ rode peper
1 eetlepel Thaise rode currypasta
2 oudbakken witte boterhammen
1 eetlepel limoensap
zout
3 eetlepels arachide olie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Koolvisfilet in blokjes snijden. In een pan ½ liter water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Vis erin leggen en net tegen de kook aan in ca. 6 minuten gaar laten worden.
  2. Bosuitjes in ringetjes snijden. Peper halveren, zaden en zaadlijsten verwijderen. Korstjes van boterhammen snijden en brood verkruimelen.
  3. Met een staafmixer bosui, rode peper, vis, 3 eetlepels broodkruim, Thaise currypasta en limoensap tot een korrelig mengsel pureren. Op smaak brengen met zout. Van vismengsel 16 koekjes vormen.
  4. In een koekenpan arachide olie verhitten. Viskoekjes in ca. 3 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
 
Tip: De viskoekjes kunnen tijdens het bakken uit elkaar vallen. Kijk in mijn blogbericht voor tips.
     
Lekker met: Thaise salade met komkommer en seroendeng (zie bijgerechten op deze website)