Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Spinazie met zoete aardappelen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Tip Culinair
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 kleine zoete aardappelen
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in ringen
1 teen knoflook, geperst
½ eetlepel kerriepoeder
1 vleestomaat, vocht en zaad verwijderd, in reepjes
300 gram spinazie, gewassen
125 gram blauwe kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Snijd de zoete aardappels in de lengte in plakken van ca. 3/4 cm dik. Kerf met een scherp mes een ruitpatroon in de aardappelplakken en leg ze met het patroon naar beneden op een rooster. Kwast de bovenkant in met 1 eetlepel olie en grill de plakken in 2-3 minuten mooi bruin. Keer de plakken, kwast ook de patroonkant in en grill ze bruin.
  3. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de ui, knoflook en het kerriepoeder 1-2 minuten. Voeg de tomaatreepjes en spinazie toe en roerbak nog ± 2 minuten, totdat de spinazie net begint te slinken.
  4. Verdeel de spinazie over 2 borden, leg de aardappelplakjes erop en bestrooi met de blauwe kaas.
     
Lekker met: -